Сehia

Cehia este o tara mica din centrul Europei, dar   care  multe  lucruri de oferit, deoarece este o tara plina de frumuseti. Pentru majoritatea oamenilor, Cehia inseamna doar Praga, insa acest lucru este gresit, pentru ca mai sunt multe alte orase ce uimesc vizitatorii in tot timpul anului, pline de obiective arhitecturale, vestigii istorice, dar si peisaje incantatoare cu muntii, dealurile, padurile si campiile.

Vara este anotimpul cand calatoriile in aceasta tara lasa turistilor o amintire de neuitat, datorita culorilor impresionante pe care le imbraca natura. O tara a cascadelor, a bisericilor, a bogatiilor arhitecturale, Cehia poate oferi foarte multe datorita istoriei bogate si variate, datorita oamenilor primitori si traditiilor adunate din toate colturile lumii, aristocrati, artisti, arhitecti germani, francezi, evrei care au construit si decorat sute de castele (Karlstejn, Konopiste sau Krivoklat) si biserici, ce pastreaza si astazi colectii si valori deosebite, orase medievale precum Kutna Hora sau Cesky Krumlov, peisaje de o frumusete si o bogatie aparte, cu dealuri, munti si campii intinse, lacuri si paduri dese, izvoare termale si statiuni curative precum renumitele Karlovy Vary si Marianske Lazne.

Pentru majoritatea turistilor care se decid sa viziteze Cehia, principala atractie este capitala Praga. Datorita faptului ca statul nu a fost foarte mult afectat de cel de-al doilea Razboi Mondial, multe dintre orasele si satele lui au ramas intacte, fiind adevarate minunatii arhitectonice medievale, baroce, dar si moderne. “Tara celor 100 de castele” detine de la fortarete intunecate pana la luxoasele si rafinatele palate ale aristocratilor, toate putand fi vizitate de turisti. Aceste castele sunt comoara cea mai de pret a Cehiei, cea ce a facut-o cunoscuta la nivel mondial.

Praga, capitala, este cunoscuta pentru frumusetea arhitecturii vechi si a monumentelor ce ocupa o suprafata considerabila din oras, fiind astfel considerata de majoritatea vizitatorilor un muzeu in aer liber. De-a lungul timpului, acest oras a capatat mai multe denumiri, printre care se numara “Parisul Estului”, “Orasul celor 100 de turle” sau “Orasul de aur”, toate aceste fiind cu adevarat potrivite pentru orasul care anual reuseste sa adune milioane de turisti. Praga adaposteste minunatiile , precum centrul vechi, inclus si in patrimonial UNESCO, , pentru a te putea bucura de frumusetile ce dateaza de peste 600 ani, Podul Carol, unul dintre simbolurile orasului, Castelul Praga, unul dintre cele mai mari castele din lume, Gradina Zoologica, a doua ca marime din Europa si multe altele.

O alta atractie importanta in Cehia sunt numeroasele statiuni balneoclimaterice, recunoscute la nivel mondial, ce detin ape termale, radioactive, carbogazoase, namol terapeutic, benefice pentru sanatate. Acestea sunt situate pe teritoriul intregii tari, in Boemia Centrala (Podebrady, Bilina, Msene, Sadska, Tovsen), in Boemia Sudica (Trebon, Vrazu), in Boemia Occidentala, renumita statiune “Baile lui Carol”, care are 12 izvoare de ape termale , in Boemia de Nord (Dubi, Libverda – ape termale, radioactive, carbogazoase)

Karlovy Vary este una dintre cele mai cunoscute statiuni din lume, vizitata de-a lungul timpul de foarte multe figuri celebre, precum Regele Carol al IV-lea, Goethe, Bach, Beethoven, Chopin, Pagganini etc. Germani o stiu sub numele de Karlsbad, iar englezii precum Carlsbad. Este cea mai mare si mai renumita statiune balneara din Boemia, cu 14 izvoare termale si sulfuroase, dar si cu o arhitectura impresionanta.

Despre Cehia se poate spune ca este o tara unde cultura a avut un impact puternic asupra infatisarii actuale, iar orasele sale sunt adevarate muzee in aer liber, unde arhitectura impresioneaza la tot pasul, este o tara civilizata ce ofera servicii turistice exceptionale.

Alte destinații

ROMANIA Bucuresti Bucuresti este capitala Romaniei, principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural […]

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului […]

Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos. Fiind o punte […]

Egipt – un adevarat muzeu in aer liber, taramul Faraonilor, Piramidelor si al Sfinxului. Scaldat in istorie, […]