Andorra

Andorra este situată în inima MunțilorPirinei,  lagranița dintre Spania și Franța, si are o suprafață totală de 468 km2 , Capitala statului, AndorralaVella, este poziționată încentru, la confluența celor doi afluenți ai râuluiValira. Prima referință despre Andorra aparține istoricului grec Polybius (cca 200 – 118 î.Hr.) Din punct de vedere istoric, Andorra a fost un stat rural cu 4.000 – 6.000 de locuitori. În a doua jumătate a secolului XX, pe măsură ce se devine într-un centru comercial internațional, Andorra a primit un număr mare de emigranți, transformându-se, în scurt timp, într-o societate mulținatională.

Potrivit estimărilor din iulie 2014, Andorra are 85.456 de locuitori, din care doar aproximativ 30% au cetățenie andorrană. Restul sunt spanioli, portughezi, francezi și alte naționalități. Potrivit legislației în vigoare, străinii pot obține cetățenia după 20 de ani de rezidență.

Andorra a devenit extrem de populară de-a lungul anilor, nu doar pentru destinațiile sale turistice uimitoare ci și datorită statulului său de paradis fiscal, fapt care nu a rămas neobservat de către turiștii bogați, precum și antreprenori. Țara este un paradis și pentru iubitorii de schi sau de shopping, cu peste 2.000 de magazine. Cafenelele cochete, restaurantele cu stil sau hotelurile găsite la tot pasul, vă pot determina să nu puteți sta departe de lux pentru foarte multe timp, indiferent de sezonul ales pentru a vizita Andorra.

Turismul este principala sursă de venit pentru această țară mică, cu o valoare estimată de 9 milioane de vizitatori anuali. Statutul de duty-free este un considerent major, mai ales în aceste vremuri grele din punct de vedere economic, când toată lumea calculează fiecare cent cheltuit. Sectorul bancar atrage, de asemeni, foarte mulți turiști pe segmentul business, datorită paradisului fiscal. Există o varietate de resorturi de vara și de iarnă din care puteți alege. Vă puteți bucura de o vacanță de vară cu multe drumeții – pe jos, pe bicicletă sau cu mașina printre munți -, sau de iarnă dacă doriți să v-o petreceți pe pârtiile de schi. Locul a fost cunoscut de-a lungul timpului ca fiind unul frumos și retras Cu toate că dispune de zone relativ neatinse, Andorra devine o țară puternic industrializată, prinsă între stațiuni turistice și teleschiuri cât putem vedea cu ochii, lucru demn de luat în seamă atunci când planificăm o vacanță acolo.

Alte destinații

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului […]

Croația este situată în Europa de sud-est, chiar la intersecţia dintre centrul şi estul Bătrânului Continent. Țara […]

Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos. Fiind o punte […]

Egipt – un adevarat muzeu in aer liber, taramul Faraonilor, Piramidelor si al Sfinxului. Scaldat in istorie, […]

ROMANIA Bucuresti Bucuresti este capitala Romaniei, principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural […]