Village-Hallstatt-(Austria)

Austria

Austria este o ţara mica din Europa Centrală care are aproape trei sferturi din teritoriu acoperit cu munți. Vecinii săi sunt Elveţia şi Liechtenstein la vest, Germania şi Cehia la nord, Slovacia la nord-est, Ungaria la est, Slovenia şi Italia la sud.

Recordul de înălțime aparține muntelui Grossglockner din Alpii Estici, care măsoară 3798 metri. Spre lauda lor, austriecii dețin cel mai mare procent de împădurire la nivelul Europei Centrale: 37% din suprafaţă țării. Clima este influenţată de Atlanticul de Nord, de Marea Mediterană şi de mediul continental.

În Alpi soare strălucește iarna, dar varea se ascunde deseori în spatele norilor. Valea Dunării şi bazinul Viena sunt regiuni uscate, cu zăpadă iarna, dar cu veri calde și însorite. Perioadele ideale pentru a vizita țara sunt mai și septembrie, când densitatea turiștilor scade și clima se dovedește plăcută.

Aproape 85- 90% din populaţie este adepta religiei romano-catolice în timp ce luteranii evanghelici reprezintă 6% şi musulmanii 1%. Aproximativ 99% dintre cetățeni vorbesc oficial germana, dar dialectele fac distincţia între clasele sociale. Austriecii reprezintă principalul grup etnic și au origine germană. Dintre minorități enumerăm: croaţii, slovenii, maghiarii, cehii şi slovacii.

Alte destinații

dom_rep

Republica Dominicana  – un adevarat paradis in Marea Caraibelor, o destinatie unica ce ofera cate ceva pentru […]

photocat

Chiar dacă rămâne prea puţin cunoscută sau înţeleasă din exterior, de la reunificare Germania a câştigat în planul destinaţiilor […]

indonesia

Indonezia este cea mai mare tara-arhipelag din lume, cuprinzand peste 17 500 de insule ,din care 6.000 nelocuite. […]

croatia-porec-vacation-1920x1200

Croația este situată în Europa de sud-est, chiar la intersecţia dintre centrul şi estul Bătrânului Continent. Țara […]

T