Bulgaria

Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos. Fiind o punte intre Europa si Asia, Bulgaria imbina intr-un mod placut influentele orientale cu cele occidentale, situandu-se chiar la granita dintre aceste doua lumi fermecatoare, puternice, dar diferite prin conceptie, cultura, spiritualitate, traditii si obiceiuri.

Bulgaria este o tara pitoreasca, autentica, un amestec incredibil intre natura uimitoare, istorie, cultura unica si ospitalitatea oamenilor. Ofera posibilitati variate fiecarui turist, fiind o experienta interesanta si incitanta atat pentru iubitorii litoralului insorit, cu nisip fin si de calitate sau pentru impatimitii sporturilor de iarna, cat si pentru pentru cei pasionati de traditii, cultura si istorie.

Bulgaria are cu ce incanta chiar si pe cei mai pretentiosi in materie de obiective turistice. Turistii vor gasi aici o oaza de liniste, dar si posibilitatea practicarii multor activitati, cum itinerariile prin munti, practicarea sporturilor de iarna, a sporturilor nautice, a ciclismului pe aleile amenajate pe o distanta de 37.000 de km ce strabat parcuri nationale si rezervatii nationale sau pur si simplu vizitarea moscheelor sale, a satelor rustice, a bisericilor pictate si participarea la activitatile culturale si folclorice.

Bulgaria este o tara diversificata, polivalenta, care ofera multiple posibilitati de practicare a turismului.

In ultima perioada, cea mai mare dezvoltare a capatat-o turismul litoral. Datorita investitiilor straine, pe tarmul bulgaresc al Marii Negre au prins contur mai bine de 20 de statiuni, incepand cu Kaliakra si terminand mai la sud de Burgas, litoralul bulgar cuprinde urmatoarele statiuni : Rousalka, Kavarna, Balcik, Albena, Nisipurile de Aur, Riviera, Sunny Days, Sf. Constantin si Elena, Varna, Obzoi, Elenite, Sunny Beach, Nessebar, Ravda, Pomorie, Sozopol, Dunes, Primorsko, Kiten, Izarevo, Antopol, Sinemoretz. Statiunile Burgas si Varna au de asemenea si statut de oras, aici fiind foarte dezvoltata infrastructura de transport (port, aeroport).

Al doilea tip de turism bine dezvoltat in Bulgaria, insa nu la fel de cunoscut la nivel international ca cel litoral, este turismul montan. Bulgaria reprezinta alegerea ideala privind raportul calitate-pret. Ofera atat partii amanejate corespunzator pentru practicarea sporturilor de iarna in cele mai bune conditii cat si preturi accesibile pentru aceste serivici. Printre cele mai cunoscute statiuni de schi de aici se numara: Bansko, Pamporovo si Borovets. Bansko chiar este considerat a fi cel mai bun centru de schi din Europa si de Est. Dar turismul montan cuprinde si un sezon estival, de drumetii si ascensiuni montane. Exista multe trasee marcate, precum si spatii de cazare specifice zonei montane, cum ar fii cabanele montane, pensiunile sau chiar ceve mai autentic – stanele. Aici, turistii pot patrunde mai adanc in tainele si traditiile acestei tari, care se pastreaza mai bine in spatiul montan.

Practicarea turismului in Bulgaria nu se rezuma aici: turismul cultural, de sanatate, turismul rural, agroturismul, ecoturismul sau turismul stiintific sunt alte variante atractive pentru a te alatura celor care viziteaza aceasta tara. De asemena, in aceasta tara te poti delecta admirand imensele culturi de trandafiri – simbolul national, calarind sau facand ciclism.

Bucataria bulgareasca este un motiv in plus sa devii turistul acestei tari. Aceasta este in cea mai mare parte o mostenire lasata de traci si pastrata cu sfintenie pana in zilele noastre. Bulgarii sunt foarte cunoscuti pentru minunata lor ciorba de burta, iaurtul preparat dupa o reteta veche de 4000 de ani, vinul renumit peste hotare, salata shopska sau branza feta – unica in lume.

Alte destinații

  Numită „Perla Oceanului Indian”, Sri Lanka este o insulă incredibil de frumoasă, cu un interior acoperit de vaste […]

Chiar dacă rămâne prea puţin cunoscută sau înţeleasă din exterior, de la reunificare Germania a câştigat în planul destinaţiilor […]

Cehia este o tara mica din centrul Europei, dar   care  multe  lucruri de oferit, deoarece este o […]

Simfonie de sunete, culori, mirosuri, oameni intr-o combinatie unica, peisaje care se schimba la fiecare doua ore […]