EAU

collage_photocat

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului cu sarmul unic si ospitalitatea lumii arabe: localnicii imbracati in robe traditionale, dansuri si muzica specifice culturii lor, muzee, vestigii si multe alte dovezi ale legaturii orasului cu istoria sa, in ciuda dezvoltarii economice infloritoare din ultimii ani.

Emiratele Arabe Unite reprezinta o federatie compusa din 7 emirate din partea estica a peninsulei arabica. Cele 7 emirate sunt: Abu Dhabi (cel mai mare – ocupand peste 86% din suprafata), Dubai, Fujairah (situat in Golful Oman, cu iesire la Oceanul Indian), Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah si Umm al-Quwain, ultimile patru fiind legendare pentru piratii lor.

Emiratele Arabe Unite este cea mai dezvoltata tara araba datorita resurselor naturale alcatuite in principal din resurse de petrol si gaze naturale si in acelasi timp cea mai dezvoltata tara araba din punct de vedere turistic. Prosperitatea statului a crescut o data cu investitiile straine directe, ceea ce a determinat si o dezvoltare in domeniul demografiei. In fiecare emirat, conducatorul, sheicul poate afecta radical modul de viata din emiratul sau. De exemplu, seicul Dubai-ului este o persoana foarte moderna, iar acest lucru se reflecta foarte bine in directia modernista si deschisa spre Occident urmata de Dubai.

Indiferent ce iti doresti pentru vacanta aici ti se ofera excelente facilitati pentru  recreere, sporturi acvatice, golf , safari in desert, croaziere sau pur si simplu posibilitatea de a te relaxa la soare si de a te bucura de curatenia si stralucirea plajelor. Dubaiul este singurul emirat din tara in care alcoolul este permis, facand astfel turismul mult mai atractiv, in special pentru oamenii de afaceri.

In Emirate una din cele mai mari atractii turistice este plaja. In aceste ape se practica diverse sporturi de apa precum scufundarile care sunt foarte cautate in special in lungul coastei estice a Oceanului Indian. In contrast cu legile naturale ale climei, in Dubai este posibila practicarea skiului din decembrie 2005. Este a treia mare partie interioara de ski masurand 400 m si folosind 6000 tone de zapada.

Shoppingul este de asemenea una din cele mai atractive activitati ale Emiratelor Arabe Unite.

Cele mai favorabile luni pentru vizitare fiind octombrie-noiembrie si martie-aprilie. atunci cand temperaturile variaza intre 20°C si 35°C.

Alte destinații

Austria este o ţara mica din Europa Centrală care are aproape trei sferturi din teritoriu acoperit cu […]

Cind rostesc cuvintul Tailanda, unii se gandesc la plaje cu nisip fin, cer albastru si apa cristalina […]

Simfonie de sunete, culori, mirosuri, oameni intr-o combinatie unica, peisaje care se schimba la fiecare doua ore […]

Tunisia este cea mai vestită poartă către Orient – situată într-o lume îndepărtată dar totuşi uşor accesibilă, […]