Elvetia

Elveţia este bijuteria rafinată a Europei. Această ţară fabuloasă situată în inima vechiului continent este destinaţia de vacanţă perfectă pentru cei ce apreciază amestecul de cultură, complexitatea modernistă şi peisajele pitoreşti. Dispunând de renumiţii Alpi Elveţieni şi de oraşe înfloritoare precum Berna şi Zürich, Elveţia este un deliciu turistic pe toată perioada anului. De la schi şi alpinism până la muzica folk tradiţională, de la oferta de shopping până la bucătăria tipică, călătoriile în acest stat din centrul Europei nu pot fi decât oportunităţi de recreere la cel mai înalt nivel. Având în vedere locaţia selectă, având Franţa la vest, Germania la nord, Liechtenstein şi Austria în partea de est şi Italia la sud, Elveţia este o ţară europeană de dimensiuni medii, este surprinzător cât de multă diversitate are de oferit. Ţara este minunată ca destinaţie de vacanţă, indiferent de perioada din an pe care o alegeţi pentru a o vizita, iar oraşe precum Zürich, Berna sau Geneva trebuie să facă parte din itinerariul vostru.

Zürich, capitala financiară a lumii, beneficiază de o locaţie privilegiată, de-a lungul râului Limmat. Cele mai importante atracţii sunt catedrala gotică Fraumünster şi nenumăratele muzee istorice sau de artă. Elveţia este faimoasă şi pentru magazinele de înaltă clasă, precum renumita stradă Bahnhofstrasse din Zürich. Centrul istoric al oraşului Geneva are de asemenea foarte multe de oferit: cea mai înaltă fântănă a lumii, ceasul florilor, catedrala Sfântul Petru şi muzeul orologiilor. Ghidul nostru turistic dedicat Elveţiei vă oferă informaţii detaliate despre atracţiile, obiceiurile, costurile şi hotelurile din Elveţia.

Trei limbi europene majore sunt adoptate oficial în mica țară din centrul continentului european: germana, italiana şi franceza. Cultura elvețiană este caracterizata prin diversitate, reflectată și în gama largă de tradiții păstrate aici de sute de ani. Regiunile de graniță, în mod special, pot fi puternic conectate din punct de vedere cultural și spiritual de țările cu care se învecinează, de cele mai multe ori chiar adoptându-le limba. Cultura şi limba rheto-romană este destul de izolată şi se găseşte doar în zone din estul ţării, în jurul Graubünden. Supravieţuieşte doar în văile superioare ale Rinului şi ale râului Inn şi se străduieşte să-şi păstreze caracterul unic, tradiţional.

Renumiţii Alpi Elveţieni sunt cu certitudine o importantă parte a şarmului fără egal al Elveţiei. Vârfurile montane ce se ridică mai sus de 4.000 de metri oferă câteva resorturi turistice fabuloase, precum Saint Moritz şi Klosters. De fapt, Elveţia este faimoasă şi pentru staţiunile de schi de clasă mondială, precum şi pentru serviciile turistice excepţionale. Iubitorii de aventură vor fi captivaţi de pârtiile naturale de schi pe pantele Matterhorn în regiunea Zermatt. Munţii Titlis şi Rigi sunt atracţii turistice în sine, cu gheţari pitoreşti şi piscuri acoperite de zăpadă tot timpul anului. În timpul verii, Alpii Elveţieni sunt un paradis natural şi reprezintă o ocazie ideală pentru drumeţii şi mişcare în aer liber.

Elveţia este ţara ciocolăţii fine, a ceasurilor cu cuc, a vinului de calitate, a brânzei de neegalat şi a faimoaselor cuţite militare. Dacă vă atrag în mod special experienţele turistice culturale, Elveţia este destinaţia perfectă. Aclamatul festival Montreaux Jazz atrage mii de turişti în fiecare an pentru a se bucura de muzica preferată. Dacă planificaţi să călătoriţi în Elveţia, n-ar trebui s-o părăsiţi până când nu ajungeţi să vedeţi câteva dintre muzeele senzaţionale de aici, precum colecţia muzeului l’Art Brut din Lausanne.

Alte destinații

Republica Dominicana  – un adevarat paradis in Marea Caraibelor, o destinatie unica ce ofera cate ceva pentru […]

Indonezia este cea mai mare tara-arhipelag din lume, cuprinzand peste 17 500 de insule ,din care 6.000 nelocuite. […]

  Numită „Perla Oceanului Indian”, Sri Lanka este o insulă incredibil de frumoasă, cu un interior acoperit de vaste […]