Germania

Chiar dacă rămâne prea puţin cunoscută sau înţeleasă din exterior, de la reunificare Germania a câştigat în planul destinaţiilor de vacanţă . Contribuţia Germaniei în lumea muzicii clasice oferă un pretext serios pentru a o vizita, fie pentru a experimenta gloria filarmonicii din Berlin, fie pentru a urma paşii celebrilor compozitori: Bach în Leipzig sau Beethoven în Bonn. Modernismul german a fost precedat de mai vechile tradiţii în stil roman, gotic, renaşcentist, baroc sau rococo, fiecare dintre ele lăsând o moştenire bogată, de comori artistice şi arhitectonice.
Dibăcia germanilor în realizarea operelor de artă de calitate este şi ea recunoscută, de la realizările inovatoare ale lui Albrecht Dürer, la romanţele vaporoase ale lui Caspar David Friedrich. Majoritatea oraşelor germane, indiferent de dimensiuni, dispun de galerii de artă excelente, capete de listă fiind Berlin şi Cologne, două dintre centrele importante pe scena artei contemporane europene.
Bucuria transmisă de o vizită în Germania nu rezidă doar la nivel intelectual. Calitatea excelentă a berii sale derivă din Reinheitsgebot, cea mai veche lege privind puritatea mâncărurilor, lege adoptată în secolul al XVI-lea. Cultura culinară este caracterizată în mod tradiţional de mâncăruri sănătoase şi copioase, o gamă largă de mezeluri şi prăjituri delicioase, pline de calorii.
Tradiţiile staţiunilor balneo au luat o amploare fără precedent în Germania şi au aici o calitate mai rar întâlnită în alte părţi ale lumii. Dacă doriţi să vă delectaţi în apele sărate sau în izvoarele naturale, există un număr incredibil de staţiuni de acest gen întinse pe toată suprafaţa ţării. În timpul verii, pădurile nesfârşite oferă cadrul natural excelent pentru drumeţi sau ciclişti, în timp ce Alpii tentează vizitatorii cu o serie încântătoare de pârtii de schi în timpul iernii.
Renăscută din istoria agitată a secolului XX, Germania este acum una din cele mai stabile şi dezvoltate ţări din lume, mândrindu-se cu cea mai puternică economie a Uniunii Europene şi un nivel înalt de viaţă. Germania este ţara gazda a unei bogăţii culturale complexe, oraşe cosmopolite si o faimoasă industrie a berii şi a vinului.
Majoritatea vizitatorilor ţării aleg Berlinul sau Munchenul, dar există multe alte oportunităţi turistice importante, incuzând câteva rute tematice prin zona rurală, ce descriu caracteristicile culturale noabile ale ţării, precum rutele vinului, castelele istorice sau faimoasă Pădure Neagră, locul de unde izvorăşte Dunărea. Între cele mai importante obiective turistice ale ţării putem enumera catedrala din Cologne, poarta Brandenburg, rămăşiţele zidului Berlinului, transformate acum într-un muzeu în aer liber şi bineînţeles celebrul festival al berii Oktoberfest. Pentru cei în căutare de obiective culturale, recomandăm abundenţa de cluburi de jazz, săli de concerte şi galerii de artă, precum Gemäldegalerie din Berlin. Punând la dispoziţia turiştilor toate aceste minunăţii, Germania rămâne o experienţă de vacanţă unică, ce se poate vizita pe toată durata anului. Primăvara este o perioadă fabuloasă de a o vizita, datorită numeroaselor zone verzi ce explodează în mii de culori, vara este magnifică, cu zile lungi şi însorite, chiar dacă preţurile atât de cazare, cât şi de transport sunt ceva mai mari. Toamna este potrivită pentru festivaluri, incluzând aici Oktoberfest, în timp ce iarna se poate admira celebrul târg de Crăciun.

Alte destinații

Elveţia este bijuteria rafinată a Europei. Această ţară fabuloasă situată în inima vechiului continent este destinaţia de vacanţă […]

Ucraina, vastă și  misterioasă,  este puțin cunoscută în exteriorul țării, în ciuda faptului că este una dintre cele […]

Austria este o ţara mica din Europa Centrală care are aproape trei sferturi din teritoriu acoperit cu […]

Singapore este un oras-stat cosmopolit – cu opera chinezeasca, feng shui si chopsticks co-existand armonios cu saris […]