Grecia

Grecia este una dintre tarile in care, daca ai pasit o singura data, cu siguranta vei dori sa revi, si ramai de fiecare data cu amintiri minunate, pentru ca la fiecare pas intalnesti noi locuri interesante, gata pentru a fi explorate.

Este tara cu cea mai impunatoare civilizatie din istoria omenirii, ce atrage prin istoria ei, prin bogatia culturii, prin bucataria sanatoasa, prin muzica traditionala, dar si prin impresionantul relief cu bogate locuri de relaxare, toate acestea contribuind la succesul pe care Grecia l-a avut de-a lungul anilor in domeniul turistic. Aici trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile.

Sezonul propice pentru turism este clar cel estival, datorita conditiilor climatice ce favorizeaza turismul litoral, cu temperaturi ridicate, dar si datorita plajelor numeroase, care se intind pe o distanta de 13.676 kilometri de-a lungul coastelor.   Orase importante: Atena, Patras, Salonic, Thessaloniki, Piraeus, Heraklion, Larissa.

Grecia este una dintre cele mai vizitate tari din lume, aceasta primind milioane de

turisti anual, dornici insa de a reveni pe taramul pe care inca nu l-au descoperit in totalitate. Aici varietatea, alternanta munte – litoral, este tot ceea ce isi poate dori un turist exigent pentru o destinatie si o vacanta reusita.

In tara Elena se pot intrepatrunde tot felul de activitati pentru toate gusturile, deaoarece atat natura cat si omenirea au fost foarte generoase cu acest stat. Se poate astfel sta pe o plaja pustie sau aglomerata si in acelasi timp se poate admira relieful montan, insa se pot face si excursii cu caracter cultural sau religios.

In aceasta tara, inconjurata de nepretuite valori istorice si muzee, varste stravechi – pre-clasic, roman, bizantin – oricine se poate bucura pur si simplu de viata, practicand sporturi acvatice, facind croaziere pe mare, pescuind, relaxandu-se in hotelurile luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala si sfarsind ziua intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci.

Principala atractie turistica este capitala Atena, care a fost recunoscuta ca si centru cultural al lumii antice pe vremea cand multe capitale europene nici nu existau. Impartit intre zonele de plaja si cultura straveche, orasul are foarte multe oportunitati, fiind unul dintre cele mai mari din Europa. Aici se pot vizita Acropolele, Parthenon-ul, Muzeul National si este suficient pentru a simti sarmul fostelor urme grecesti. Apoi, pentru cei care doresc sa se bucure in continuare de cultura greceasca, exista o multime de monumente ale caror arhitectura impresioneaza intotdeauna.

Spectaculozitatea tarii este data si de multitudinea de insule din Marea Mediterana, Marea Ionica si din Marea Egee, care de-a lungul timpului au devenit renumite in toata lumea, nu numai in Europa. Insula Creta este cea mai mare insula a Greciei si este cu siguranta cea mai frumoasa si cea mai cautata, fiind locul ideal pentru a petrece vacante de neuitat. Acest paradis turistic, abunda in plaje cu nisip fin, scaldate in ape limpezi, dar si in munti inalti, ce impart insula in mai multe provincii. Tot aici exista numeroase vestigii istorice ale civilizatiei minoice, care reprezinta marturii ale unei lungi istorii.

Insulele Corfu, Rhodos, Skiathos, Zakynthos, Santorini, Thassos sunt considerate insule exotice si sunt preferate de majoritatea turistilor care isi doresc un sejur linistit si relaxant. Fiecare dintre acestea au numeroase obiective si peisaje impresionante dintr-o lume de basm.

Si partea continentala de bucura de succes in ceea ce priveste turismul litoral, Paralia Katerini si Halkidiki fiind doua dintre cele mai cunoscute statiuni, vizitate de o multime de oameni.

Pentru zona montana se recomanda vizitarea stancilor Meteore cu manastirile lor si a Muntelui Athos (numai barbatii pot intra in incinta manastirii de pe acest munte).

Alte destinații

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului […]

Croația este situată în Europa de sud-est, chiar la intersecţia dintre centrul şi estul Bătrânului Continent. Țara […]

Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos. Fiind o punte […]

Austria este o ţara mica din Europa Centrală care are aproape trei sferturi din teritoriu acoperit cu […]