Indonesia (Bali)

Indonezia este cea mai mare tara-arhipelag din lume, cuprinzand peste 17 500 de insule ,din care 6.000 nelocuite. Este a parta cea mai populata tara a lumi, cu o populatie de peste 254 milioane de locuitori, aproximativ 300 de grupuri etnice si 700 limbi vorbite . Arta si cultura indoneziana poate fi impartita in doua categorii . Prima ar fi arta si cultura insulelor Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara, Maluku si Irian Jaya. Sculpturile, picturile, ceramica, etc. sunt unice, de exemplu, statuetele din Nias si Sumatra, reprezentative prin legendele pe care le ascund, semnificand puterea zeilor.

A doua este arta insulelor Java si Bali care au puternice influente budiste si hinduse. In Bali veti intalni cele mai frumoase sculpturi din Indonezia, precum usile templelor si statuile, panouri sculptate, considerate sacre in cosmologia balineza.

Diversitatea culturala este aproape la fel de mare ca si cea naturala. Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Indoneziei este complexul Borobudur din Java, cel mai mare templu budist din lume, situat la 42 de km nord-vest de provincia Javaneza, Yogyakarta. Se considera ca  locul de origine a lui Buddha Sakyamuni. A fost construit in forma de piramida cu baza patrata ,exprimind  esenta cosmica si atotputernicie lui Buddha.

Un alt templu important din Java este Prambanan, considerat cel mai frumos centru hindus din lume si cel mai mare centru hindus din Indonezia, construit in secolul al IX-lea.  Complexul include un total de 8 temple principale si 224 de temple mai mici.

Templul Pura Besakih, Bali – cel mai important lacas sfant din Bali, fiecare credincios din religia hindu-dharma detinand aici un complex individual sau racle si altare.

Cunoscuta si sub denumirea de „Salba de smaralde a Ecuatorului”, Indonezia este o tara cu un veritabil potential turistic. Fauna si flora tarii sunt spectaculoase. Printre cele mai caracteristice exemple se numara Dragonul de Komodo , o creatura preistorica desemnata drept specia nationala indoneziana, pestele rosu Siluk/Arwana  si soimul Elang Jawa.

In Indonezia se gasesc 32 de rezervatii natural. Parcul National Gunung Lorentz este cel mai mare din Asia de Sud-Est, cu o suprafata de 25 000 km2.

Parcul National de pe insula Komodo este cunoscut pentru „dragonii” Komodo – cea mai mare reptila din lume (3 m lungime).

Parcul National Ujung Kulon este cel care adaposteste Vulcanul Krakatau, situat la vest de Java. De asemenea, in acest parc sunt protejate si cele 60 de exemplare de rinocer javarez, aproape disparut. Unele parcuri nationale, precum Kepulauan Seribu dispun de un fascinant habitat marin, foarte apreciat de catre scufundatori.   Parcul National Gunung Bromo – o zona larga acoperita cu nisip vulcanic fin care se intinde la picioarele Vulcanului Bromo – activ; Irian Jaya – o zona cu munți inalti si paduri tropicale dese.

Perioada optima de vizitare este din mai pana in octombrie.

Alte destinații

Singapore este un oras-stat cosmopolit – cu opera chinezeasca, feng shui si chopsticks co-existand armonios cu saris […]

Grecia este una dintre tarile in care, daca ai pasit o singura data, cu siguranta vei dori […]

Cind rostesc cuvintul Tailanda, unii se gandesc la plaje cu nisip fin, cer albastru si apa cristalina […]

Cehia este o tara mica din centrul Europei, dar   care  multe  lucruri de oferit, deoarece este o […]

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului […]