Republica Dominicana

Republica Dominicana  – un adevarat paradis in Marea Caraibelor, o destinatie unica ce ofera cate ceva pentru fiecare turist. Aici se afla unele dintre cele mai apreciate plaje din lume cu nisip alb si fin, scaldate de ape cristaline si linistite – Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana, Plaja Bavaro (plaje cu cocotieri).
Sezonul perfect pentru aceasta destinatie este din noimebrie pana in mai.

In ultimele decenii, Republica Dominicana a devenit o atractie turistica importanta, datorita frumusetii sale, localizarii, carismei oamenilor si nu in ultimul rand, ambientului de paradis tropical, cu plaje de nisip foarte fin si ape de culoarea turcuazului. Principalele zone turistice sunt: Punta Cana, Bavaro, Puerto Plata, Bayahibe, Samana, Santo Domingo, Boca Chica etc.

Peninsula Samana este considerate cea mai frumoasa regiune din tara. Aici, palmierii si molidul contrasteaza cu apele de un albastru intens din Bahia de Samana. Este un loc bun pentru a observa balenele  in timpul sezonului de imperechere. Cca 3000 de balene vin aici in fiecare an si dau nastere puilor in perioada ianuarie – martie.

Punta Cana – statiunea ofera un stil european de vacanta si toata gama de sporturi marine si atractii de petrecerea timpului:  Parcul Manati, Spectacol cu delfini, Spectacol cu cai dresati, ce rivalizeaza cu Scoala Spaniola de Calarie.

Puerto Plata – este un oras situat in nordul insulei.  Playa Dorada este plaja cu cele mai multe hoteluri si oferte de distractie, inclusiv un teren de golf cu 18 gauri.

Santo Domingo – cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere, primul oras colonial spaniol din „lumea noua”. Este genul de oras turistic care nu doarme niciodata, viata de noapte este una din cele mai atractive din zona Caraibelor.

Republica Dominicana mai este cunoscuta si datorita ritmurilor merengue .Locuitorii insulei par a avea muzica in sange. Merengue este cel mai popular tip de cintec si dans in Republica Dominicana. Insula dispune de numeroase locuri romantice pentru indragostitii care doresc sa-si celebreze aici casatoria sau luna de miere. Ospitalitatea poporului dominican, mereu bucuros sa contribuie la reusita vacantei dumneavoastra in tara lor, este un pion principal ce a condus la dezvoltarea turismului din aceasta tara.

Sloganul turistic al tarii –  “Lo tiene Todo”, Republica Dominicana este un stat caruia nu-i lipseste nimic, deoarece “are de toate”!

Alte destinații

Croația este situată în Europa de sud-est, chiar la intersecţia dintre centrul şi estul Bătrânului Continent. Țara […]

Simfonie de sunete, culori, mirosuri, oameni intr-o combinatie unica, peisaje care se schimba la fiecare doua ore […]

Cehia este o tara mica din centrul Europei, dar   care  multe  lucruri de oferit, deoarece este o […]

Austria este o ţara mica din Europa Centrală care are aproape trei sferturi din teritoriu acoperit cu […]