tunis

Tunisia

Tunisia este cea mai vestită poartă către Orient – situată într-o lume îndepărtată dar totuşi uşor accesibilă,  în partea de Nord a Africii.  Clima mediteraniană, plaje cu nisip fin, marea albastră cristalină, practicarea diferitelor sporturi (golf, scufundări) în orice perioadă a anului sunt atracţii pentru cei care preferă o odihnă pasivă. Relieful este variat si spectaculos.   Oaze, asezari berbere, munti arizi sau dune gigant – desertul ofera aventura si magie, toate fara a fi nevoit sa renunti la confort. Infrastructura dezvoltată, lanţurile hoteliere moderne şi ospitalitatea tunisiană reprezintă garanţia unei vacanţe de neuitat.

Souse / Port El Kantaoui : Unul dintre cele mai mari oraşe din Tunisia, poartă cu mândrie numele „Perla mării mediteraniene”.
Atracţiile turistice precum Moschea cea Mare de o mie de ani, catacombele din perioada romană, vă fac cunoştinţă cu istoria islamului. Arhitectura modernă de pe aleea Habib Bourghiba, străduţele înguste ale Medinei cu mulţimea de magazine mici, restaurante, baruri, cafenele, discoteci ajută la petrecerea unor clipe de neuitat. Priveliştea impozantă a lanţului hotelier de pe malul mării cu nisip alb, marea cristalină, plimbarea în portul de lux Port El Kantaoui, transformă excursia într-o amintire de vis.

Hammamet  una dintre cele mai renumite staţiuni din Tunisia. Lanţurile hoteliere impozante, mulţimea magazinelor şi a restaurantelor, grădinile verzi, Medina cu moscheele şi străduţele înguste alături de cartierul de distracţii oferă un concediu de neuitat. Anual, vara, se organizează Festivalul de Dramă. Renumitele monumente din Hammamet: Bisericile Minerva, Juno Caelestir, Dar el Acheb; băile de vară şi de iarnă, Biserica Jupiter, Liber Pater.

Monastir, staţiune cu dezvoltare dinamică,  care prin atracţiile turistice precum Mausoleul Bourghuiba, Ribat – ul , Moscheea cea Mare, oferă o experienţă de neuitat. Este locul ideal şi pentru bucatarie specifica si pentru distracţie.

Alte destinații

Alexandr-Nevski-Cathedral-in-Sofia-Bulgaria

Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut tumultos. Fiind o punte […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. KYIV, THE CAPITAL OF UKRAINE

Ucraina, vastă și  misterioasă,  este puțin cunoscută în exteriorul țării, în ciuda faptului că este una dintre cele […]

croatia-porec-vacation-1920x1200

Croația este situată în Europa de sud-est, chiar la intersecţia dintre centrul şi estul Bătrânului Continent. Țara […]

Santorini-Greece-5

Grecia este una dintre tarile in care, daca ai pasit o singura data, cu siguranta vei dori […]