Turcia

Simfonie de sunete, culori, mirosuri, oameni intr-o combinatie unica, peisaje care se schimba la fiecare doua ore de calatorie, orase antice, marturii ale unor civilizatii demult apuse dar si statiuni moderne, plaje intinse, moschei dar si biserici, acestea sunt doar cateva dintre exemplele care ar putea defini acest pamant.  Turcia reprezinta un magnet pentru iubitorii de istorie: orase antice grecesti, frumuseti ale Imperiului Bizantin, minunile arhitecturale ale Imperiului Otoman, dar si adapost al unor locuri de pelerinaj pentru crestini. Amalgam al culturii europene si asiatice.
Dar Turcia ofera turistului nu doar istorie si cultura ci si posibilitatea relaxarii intr-un cadru natural deosebit.

Istanbul – fosta capitala a Imperiului Bizantin sub numele de Constantinopol, a Imperiului Otoman, orasul ofera turistilor numeroase atractii: muzee, biserici, moschei, bazare, palate. Pentru o panorama cat mai completa asupra orasului va sugeram sa urcati in Turnul Galata. Dupa o vizita completa a Palatului Topkapi încercati sa descoperiti una dintre cele mai frumoase biserici ale lumii: Agia Sophia.
 
Turcia este o tara complexa, diversificata. Este tara tuturor posibilitatilor in materie de turism, o tara a turismului litoral, care in ultimii 20 de ani a capatat o amploare deosebita. Cele mai cunoscute regiuni litorale sunt tarmul Marii Egee si cel al Marii Mediterane.

Regiunea Marii Egee are ca cel mai important centru orasul Izmir, care detine si aeroport. Alte orase importante de aici sunt: Behramkale (Assos), Çanakkale, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Aydin, Denizli, Muğla, Akçay (Edermit), Balikesir, Pamukkale. Statiunile cele mai cunoscute sunt Bodrum, Marmaris, Fethiye si Kusadasi, supranumita „perla Marii Egee”.

Pamukkale este o minune a naturii.

 Litoralul turcesc al Marii Mediterane este de asemenea foarte promovat si foarte cunoscut printre turisti la nivel mondial. Centrul polarizator este Antalya, oras dotat si cu aeroport. Principalele statiuni de aici sunt: Alanya, Antalya, Belek, Kemer si Side.

Turcia detine un potential natural mare pentru schi si sporturile de iarna, datorita climei si a reliefului montan foarte extins, insa acesta nu este valorificat la adevarata valoare. In general statiunile montane isi deschid sezonul in noiembrie si acesta dureaza pana in mai. Cele mai importante statiuni montane din Turcia sunt : Uludag, Kartalkaya, Ilgaz, Kastamonu, Sarikamis, Saklikent si Palandoken .
Bucataria turceasca este o adevarata arta, recunoscuta la nivel mondial. Carnea de miel este de baza in prepararea mancarurilor, intalnita mai des in Shish Kebab sau Doner Kebab. Pestele si preparatele marine sunt foarte cautate, cele mai delicioase preparate fiind Barbunya si Kilik Balici. Alte mancaruri traditionale sunt Dolma, Karniyarik, Meze, Menemen, Kadayif si renumitul desert Baklava. Bautura nationala este Raki.

Alte destinații

Emiratele Arabe Unite o destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului […]

Republica Dominicana  – un adevarat paradis in Marea Caraibelor, o destinatie unica ce ofera cate ceva pentru […]

Egipt – un adevarat muzeu in aer liber, taramul Faraonilor, Piramidelor si al Sfinxului. Scaldat in istorie, […]

Cehia este o tara mica din centrul Europei, dar   care  multe  lucruri de oferit, deoarece este o […]

Chiar dacă rămâne prea puţin cunoscută sau înţeleasă din exterior, de la reunificare Germania a câştigat în planul destinaţiilor […]