Ucraina

Ucraina, vastă și  misterioasă,  este puțin cunoscută în exteriorul țării, în ciuda faptului că este una dintre cele mai mari state din Europa. Capitala Ucrainei, Kiev, fondată în secolul al XVIII-lea, afișează un amestec  de arhitectură potrivită unui oraș ce a fost odată capitala Rusiei Kievene, predecesorul statului rus modern. O parte din bogățiile baroce și renascentiste se pot vedea și în Liov, unul din cele mai vechi orașe ale Europei.

Ucraina este cu adevărat un loc unic, ce merită  vizitat. Tara europeană, localizată în partea de est a continentului, este izbitor de diferită de majoritatea națiunilor europene și un real mister pentru milioane de turiști. Vizitatori din toate lumea sosesc aici nu doar pentru a se bucura de peisajele naturale spectaculoase, dar și pentru a se trăi în spiritul vechilor cazaci, pentru a le cunoaște moștenirea culturală bogată.  Ucraina atrage cu misterele sale și ademenește aventurierii ce doresc să-i descopere adevăratul caracter.

Fiecare turist se va simți ca un căutător de comori pentru ca niciodată nu știe de ce astfel de bogății vor avea parte de-a lungul itinerariului de vacanță. Din acest punct de vedere, putem să spunem că Ucraina este mai degrabă un cufăr plin de comori, înțesat de bogății. Dispune, de-a lungul teritoriului său, două râuri maiestoase, Nipru și Nistru, faimoase pentru malurile lor verzi. Puteți vizita două mări, ambele splendide: Marea Neagră și Marea Azov. Unicul deșert adevărat din Europa – dunele de nisip Oleșchi (Oleshky), de pe țărmul Mării Negre. Puteți vizita și rezervațiile naturale, susținând o viață sălbatică cu multe animale și plante pe cale de dispariție. Lanțurile montane străvechi, Munții Crimeei și Carpații, lacurile precum cristalul, cascadele fermecătoare, insulele nelocuite, peșterile subterane și văile împânzite de narcise – toate acestea sunt concentrate pe teritoriul Ucrainei.

Mulțumită acestor înzestrări naturale unice, Ucraina este locul perfect pentru relaxare și chiar tratament. Turistii  din toată lumea sosesc în resorturile ce oferă nămoluri terapeutice, minerale, izvoare termale și un climat fantastic. Bineînțeles, principala bogăție a țării stă în localnici. Națiunea ucrainiană, în ciuda istoriei sale complicate și a vremurilor dificile contemporane, se distinge printr-un optimism înnăscut, un suflet mare și o spiritualitate aparte. Reprezentanții mai multor confesiuni trăiesc aici în armonie: edificiile ortodoxe sunt poziționate în preajma catedralelor catolice, moscheelor și sinagogilor. Iar bisericile ucrainiene – Lavra Pecerska din Kiev, Catedrala Sfânta Sofia  – nu sunt doar simboluri ale spiritualității, ci și niște puncte de reper unice.

O călătorie în Ucraina este și o oportunitate de a învăța despre cultura ei interesantă, ce ocupă un loc special în moștenirea culturală europeană și despre obiceiurile sale antice. Tradițiile tuturor populațiilor ce au trăit vreodată pe teritoriu ucrainian au fost intersectate într-un mod ciudat. Diversitatea țării este reflectată și în arta sa culinară.

Indiferent de scopurile vizitei voastre în Ucraina, puteți să vă bazați pe timpul de calitate pe care-l veți petrece aici.

 

Alte destinații

Elveţia este bijuteria rafinată a Europei. Această ţară fabuloasă situată în inima vechiului continent este destinaţia de vacanţă […]

ROMANIA Bucuresti Bucuresti este capitala Romaniei, principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural […]

Maldive este una dintre cele mai frumoase tari din lume, o destinatie unica, fermecatoare, care abunda in locuri […]

Egipt – un adevarat muzeu in aer liber, taramul Faraonilor, Piramidelor si al Sfinxului. Scaldat in istorie, […]

Simfonie de sunete, culori, mirosuri, oameni intr-o combinatie unica, peisaje care se schimba la fiecare doua ore […]