Cursa aeriană noua – Chişinău – Minsk

 

Compania „Belavia” din Belarus  a lansat cursa  aeriană Chişinău – Minsk.

Cursa noua  va fi operată  de cinci ori pe săptămână, iar zborul va dura o oră şi jumătate. Ruta directă spre Minsk va deschide oportunităţi de afaceri şi noi destinaţii pentru cetăţenii moldoveni, care vor putea ajunge mai simplu şi mai ieftin din Minsk spre alte ţări, inclusiv cele din Asia. În acelaşi timp, Republica Moldova ar putea deveni o destinaţie turistică pentru cetăţenii mai multor state, care prin Minsk pot ajunge mai repede la Chişinău. Ruta va capătă popularitate şi în rândul pasagerilor în tranzit, care vor zbură spre Finlanda, Federaţia Rusă, Kazahstan sau Georgia.

Aeronavele vor decola din Chişinău spre Minsk în zilele de marţi, joi şi duminică la ora 14.05 şi de la 9.05 – în zilele de luni şi vineri.

Sursa: gov.md

Noua politică de bagaje Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa, anunță astăzi noua sa politică de bagaje transparentă, care are ca scop facilitarea îmbarcării pasagerilor și care le garantează tuturor accesul la bord cu un bagaj gratuit de mână. Noua politică a intrat în vigoare de la 1 noiembrie 2018.

Datele companiei aeriene arată că peste 10.000 de zboruri pe an sunt afectate de întârzierile cauzate de bagaje. Cifrele arată, de asemenea, că, în ultimii cinci ani, durata medie a unei călătorii a scăzut continuu iar în prezent, fiecare al treilea pasager Wizz Air are deplasări de trei zile sau chiar mai puțin. Așadar, ca o consecință a scurtării duratei unei călătorii, pasagerii WIZZ își pregătesc bagajele isteț și eficient. Fiecare al treilea pasager a achiziționat un bagaj de cală, în timp ce fiecare al șaptelea pasager a optat pentru un troller transportat la bord.

De la 1 noiembrie, fiecare pasager își poate aduce la bord un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm), în timp ce pasagerii care au achiziționat WIZZ Priority pot lua în cabină și o geantă tip troller (55x40x23 cm). Pe baza feedback-ului primit de la pasageri, dar și a schimbării obiceiurilor de călătorie, Wizz Air a introdus un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu prețuri ce încep de la doar 7 euro, pentru a facilita confortul călătorilor.

Noua politică de bagaje clară și echitabilă este foarte flexibilă, deoarece le permite clienților să aleagă între mai mult de 50 de variante de bagaje de mână gratuite sau de cală, în funcție de preferințele lor individuale.

Compania îi încurajează pe pasageri să împacheteze bagajele eficient și să achiziționeze WIZZ Priority, un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) și un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar și îmbarcare prioritară începând de la doar 5 euro.

Rezervările fără WIZZ Priority efectuate înainte de 10 octombrie pentru perioada de călătorie după 1 noiembrie 2018 vor avea inclus automat un bagaj de cală gratuit de 10 kg, în timp ce rezervările cu bagaje la cală vor avea automat WIZZ Priority.
Wizz Air consideră că această abordare transparentă și clară a politicii privind bagajele va contribui la o îmbarcare mai confortabilă și mai rapidă, la o experiență mai bună a pasagerilor și, în același timp, la creșterea punctualității.

sursa: air24.ro

Compania low-cost Wizz-Air deschide cinci destinații noi de pe Aeroportul Chișinău.

Cea mai mare companie low-cost din Europa Wizz-Air  deschide  cinci destinații noi din Aeroportul Internațional Chișinău și crește flota avia cu încă un avion. Această extindere va va duce la reducerea  prețurilor la bilete în viitor. Odată cu suplinirea flotei Wizz-Air cu încă un avion începând cu data de 15 decembrie al anului curent vor fi deschise încă cinci destinații noi. Astfel, vor fi lansate în premieră zborurile spre:

– Danemarca (Aeroportul din Copenhaga)
– Germania (Dortmund și Meiningen)
– Belgia (Bruxelles, Aeroportul Charleroi)
– Franța (Paris).

Totodată, va fi majorată și frecvența zborurilor – 17 rute săptămânal. Biletele pot fi procurate începând cu ziua de azi. Prețul lor începe de la 19,99 euro.

Compania Wizz-Air și-a început activitatea în RM un an în urmă, când Aeroportului din Chișinău i-a fost alocată o aeronavă. La moment, sunt operate zboruri în Italia, Germania, Spania, Grecia și Marea Britanie.

Sursa: timpul.md

WIZZ AIR – IN TOPUL PENTRU SIGURANTA

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est , a primit cea mai înaltă clasare în topul pentru siguranţă – de 7 stele – din partea AirlineRatings.com, singura agenţie globală care se ocupă de aprecierea siguranţei companiilor aeriene şi produselor lor . Criteriile de evaluare se concentrează pe elemente importante precum certificarea IOSA, avizul FAA, starea şi vârsta flotei, istoricul accidentelor, clasificarea siguranţei Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) a ţării de origine şi alţi parametri. Un rating de siguranţă de 7 stele, ca în cazul Wizz Air, se acordă companiilor aeriene care îndeplinesc toate aceste criterii de evaluare. Wizz Air operează una dintre cele mai tinere flote din lume – în prezent formată din 104 aeronave Airbus A320 şi A321 CEO, cu o medie de vârstă de 4,5 ani. Wizz Air lucrează cu cei mai importanţi parteneri de mentenanţă din Europa pentru a-şi păstra flota într-o stare impecabilă.  Siguranţa a fost dintotdeauna în topul priorităţilor Wizz Air .WIZZ Air şi-a stabilit corect priorităţile şi reconfirmă hotărârea de a menţine reţeaua   formată din peste 600 de rute spre 143 de destinaţii din 44 de ţări.”

Sursa Adevarul.ro

Praga. Sfaturi practice

Pentru a nu pierde vremea cautand cu bagajele in spate hotelul la care aveti rezervare, nu este nevoie sa luati un taxi din fata aeroportului. Puteti face din timp o rezervare la serviciul special oferit de aeroport, fara a fi nevoie sa achitati in avans. Pentru mai putin de 10 euro de persoana, soferul va va astepta la sosire cu o placuta cu numele vostru scris pe ea si va va conduce direct la hotel.
praga6
In aceeasi suma, veti primi si un ghid al orasului, o harta cu principalele obiective si liniile de transport public, dar si un voucher pentru un tur gratuit al centrului vechi. Chiar daca la finalul turului (pentru care punctul de intalnire este celebrul ceas din centrul Pragai) veti scoate cativa euro din buzunar (ca rasplata pentru efortul ghidului care timp de 4 ore v-a dezvaluit o multime de lucruri interesante), investitia merita cu varf si indesat. Odata identificate locurile si inarmati cu ponturile oferite de ghid, va va fi mult mai usor sa decideti unde merita sa intrati si sa zaboviti mai mult.
prague7
Daca aveti de ales mijlocul de transport public tramvaiul este o optiunea optima. Avantajul fata de metrou este ca din tramvai vezi si orasul, iar unele linii, precum 22 ( care atinge multe dintre obiectivele turistice), reprezinta o alternativa serioasa si mult mai ieftina la clasicele autobuze hop-on hop-off. Un tichet valabil 24 de ore pe mijloacele de transport public din Praga costa 110 coroane, ceea ce inseamna putin peste 4 euro, iar cu el puteti calatori inclusiv cu funicularul care urca pe Dealul Petrin.
praga8
Cand schimbati bani, deschideti bine ochii la ce casa de schimb faceti acest lucru. Unele dintre ele au comision de pana la 20 la suta, asa ca nu va rezumati la a va uita doar la cursul afisat, ci asigurati-va ca sunt din categoria celor la care comisionul este 0.
Toata lumea vorbeste despre berea pragheza, dar ar fi pacat sa nu incercati si celebra Becherovka, servita drept aperitiv,si obtinuta din plante, dupa o reteta secreta, de un producator din Karlovy Vary.
Cand mergeti la masa, incercati sa descoperiti locurile frecventate de localnici. De obicei, nu numai ca preturile sunt mai mici, dar si mancarea este mai buna decat in unele restaurante scumpe. Cat despre suveniruri, nu va grabiti sa le cumparati din primul magazin. Studiati preturile, comparati si abia apoi,in cunostinta de cauza, decideti ce merita si ce nu.
becherovca