logo_air_moldova

CURSA NOUA CHISINAU-KRASNODAR

Compania aeriană Air Moldova anunță că începând cu data de 28 aprilie 2017 lansează zborul pe destinația Chișinău – Krasnodar. Pe lângă confortul unui zbor direct, destinat comunității de moldoveni stabiliți în regiune, această cursă va oferi locuitorilor din Krasnodar mai multe opţiuni de zbor, Aeroportul Internaţional Chişinău devenind un punct de conexiune pentru orașele europene.

Cursa Chișinău-Krasnodar va fi operată cu o frecvență de patru ori pe săptămână cu o aeronavă Embraer 190, conform următorului orar:

În zilele marți și vineri:
Decolarea din Chișinău 07:00; aterizarea în Krasnodar 08:40
Decolarea din Krasnodar 09:30; aterizarea în Chișinău 11:00

În zilele de miercuri și sâmbătă:
Decolarea din Chișinău 20:00; aterizarea în Krasnodar 21:40
Decolarea din Krasnodar 22:30; aterizarea în Chișinău 00:10

Prețurile pentru aceasta cursă încep de la 69 euro pentru biletele într-o direcție, cu toate taxele incluse.

SURSA: AIRMOLDOVA.MD

logo_air_moldova

RELANSAREA CURSEI AERIENE CHIȘINĂU-BUCUREȘTI

Compania aeriană Air Moldova anunță că începînd cu data de 19 decembrie 2016 relansează zborul pe destinația Chișinău – București care va facilita deplasarea tuturor celor care au necesitatea de a călători spre/din România. Această destinație împreună cu cele existente vor aduce noi oportunităţi de călătorie pe plan internaţional, la tarife avantajoase pentru pasagerii care aleg să zboare cu Air Moldova.

Cursa Chișinău-București va fi operată cu o frecvență de șase ori pe săptămînă, cu excepția zilei de sîmbătă, cu o aeronavă Embraer 190, conform următorului orar:

In zilele de luni, marți, miercuri, joi:
Decolarea din Chișinău 07:00; aterizarea în București 07:50
Decolarea din București 09:00; aterizarea în Chișinău 09:50

In zilele de vineri și duminică:
Decolarea din Chișinău 20:10; aterizarea în București 21:00
Decolarea din București 21:50; aterizarea în Chișinău 22:40

Prețurile pe aceasta cursă încep de la 55 euro pentru biletele într-o direcție și de la 99 euro, pentru biletele tur-retur, cu toate taxele incluse.

Pe lîngă noua cursă aeriană București, compania Air Moldova operează zboruri directe spre încă 25 de destinaţii precum: Atena, Antalya, Barcelona, Bologna, Bruxelles, Dublin, Florenţa, Frankfurt, Istanbul, Heraklion, Larnaca, Lisabona, Londra, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Veneția, Verona, Viena, Sankt-Petersburg și Torino la care se adaugă cursele sezoniere – Tivat si Rodos. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

sursa:airmoldova.md

tarom-logo-

Zbor direct Iasi -Madrid

Incepand cu 25 iunie 2016, compania TAROM , lanseaza o noua ruta in portofoliul sau: Iasi – Madrid. In prezent, TAROM efectueaza zboruri directe din Iasi catre 6 destinatii externe (Munchen, Londra-Luton, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv) si zilnic 4 frecvente Bucuresti-Iasi-Bucuresti.

Noua ruta va opera cu doua frecvente saptamanale, in zilele de miercuri si sambata, cu decolare de la Iasi la ora 19:50 si sosire la Madrid la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 01:10, iar aeronava va ateriza la Iasi la ora 05:10 (toate orele sunt locale).

Pasageri beneficiază de:

  • Transport gratuit al bagajului de cală în limita maximă de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mână
  • Check-in gratuit în aeroport
  • Acordarea unei mese calde la bordul aeronavei însoțită de răcoritoare și ceai sau cafea

Pentru mai multe informaţii  si rezervari contactati  Agentia de turism Adriatic Tour : 022 99 49 77 , 079992920 , 060430500, 079996400.

TAROM

Cursa noua Bucuresti – Alicante

Compania Aeriană TAROM anunță introducerea în orarul de vară a unei noi rute, către Alicante – Spania, începând cu 4 iunie 2016 pana la 27 septembrie 201.

Biletele au fost puse in vanzare  iar prețurile pornesc de la 159 Euro*, pentru un bilet dus-întors cu toate taxele incluse.

Aceasta ruta va fi operata cu o aeronava Boeing B737, configurata  exclusiv cu clasa economic. Zborurile vor avea următorul program, afişat în ore locale:

Luni şi sâmbătă, RO 433 21:15 Bucureşti – 00:10 Alicante.

Marţi şi Dumincă, RO 434 00:55 Alicante – 05:25 Bucureşti.

Pasagerii zborurilor TAROM beneficiază de:

  • Transport gratuit al bagajului de cală în limita maximă de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mână
  • Check-in gratuit în aeroport
  • Acordarea unei mese calde la bordul aeronavei însoțită de răcoritoare și ceai sau cafea

Pentru mai multe informaţii  si rezervari contactati  Agentia de turism Adriatic Tour : 022 99 49 77 , 079992920 , 060430500, 079996400.

INDONESIA

Fara vize in Indonezia

Cetatenii Republicii Moldova pot calatori fără viză in Indonezia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetăţenii Republicii Moldova, posesori de paşapoarte ordinare, că pot deja călători în Republica Indonezia în scop turistic, vizită, participare la evenimente culturale sau expoziţii internaţionale fără viză dacă durata şederii este de cel mult 30 zile. Această şedere nu poate fi prelungită.

Pentru a beneficia de regim fără viză, cetăţenii moldoveni pot intra doar prin următoarele puncte de frontieră indoneziene: aeroporturile internaţionale Soekarno-Hatta Jakarta, Juanda Surabaya, I Gusti Ngurah Rai Bali, Kualanamu Medan şi Hang Nadim Batam, porturile maritime Batam Center Batam, Sri Bintan Pura Tanjung Pinang, Sekupang Batam şi Tanjung Uban, altele.

Sursa: mfa.gov.md

florence

Cursa noua Chisinau – Florentia

Din  14 iunie 2016 Air Moldova lanseaza  o nouă cursă aeriană: Chișinău-Florența. Odată cu lansarea noului zbor direct, Florența va deveni a șaptea destinație operată de către Air Moldova în Italia după Roma, Milano, Bologna, Verona, Venetia și Torino.

Prețul unui bilet într-o direcție pornește de la 69 euro, cu toate taxele incluse.

Cursa Chișinău-Florența va fi operată cu o frecvență de două ori pe săptămînă, în zilele de marți și sîmbătă cu o aeronavă Embraer 190, conform următorului orar (ora locală):

Marți
Decolarea din Chișinău 13:40; aterizarea în Florența 15:00
Decolarea din Florența 15:50; aterizarea în Chișinău 18:50

Sîmbătă
Decolarea din Chișinău 13:20; aterizarea în Florența 14:40
Decolarea din Florența 15:30; aterizarea in Chișinău 18:30

Biletele pot fi procurate online pe site-ul companiei www.adriatic.md  si la sediul agentiei de turism Adriatic Tour, str.Tighina 65, tel de contact 022 99 49 77.

sursa: airmoldova.md

indian-flag-graphic

E-Viza pentru Republica India

Guvernului Republicii India a anuntat   conditii noi  de obţinere a vizei electronice pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Cetăţenii Republicii Moldova care doresc să călătorească în India în scop turistic, dar şi în vizită particulară sau pentru afaceri ocazionale, pot obţine viza în sistemul electronic e-Turist visa, accesând portalul guvernamental – www.indianvisaonline.gov.in

Valabilitatea vizei electronice este de 30 de zile de la data sosirii în India şi poate fi utilizată pentru intrare în India doar prin aeroporturile internaţionale ale ţării. Sistemul e-Turist visa permite obţinerea vizei electronice doar de 2 ori pe an, cu o singură intrare.

Detalii cu privire la procedura de aplicare pentru viză şi facilităţile acestui sistem se regăsesc pe pagina web oficială a Ambasadei Republicii India la Bucureşti – www.eoiromania.in

Sursa: mfa.gov.md

Turkish Airlines. Oferta de Primavara

Oferta de primavara!
Cumpără între 14 martie și 27 martie  2016 bilete de avion pentru zborurile companiei aeriene Turkish Airlines, pe destinatia Chisinau –Istanbul ,si veti  beneficia de tarife începând de la 124 euro , toate taxele incluse!
Oferta  este valabilă pentru călătoriile efectuate în perioada 1  aprilie  – 31 mai 2016.
Biletele pot fi procurate la sediul agenției de turism Adriatic Tour, mun.Chisinau , str. Tighina 65, 022 994 977.

ws_Bosnia_and_Herzegovina_Flag_1920x1200

Fără vize în Bosnia şi Herțegovina

Din 1 martie 2016 cetăţenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Bosnia şi Herțegovina. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că din 01 martie 2016, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Consiliul de Miniştri al Bosniei şi Herţegovinei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor, semnat la Tirana, la 22 mai 2015.

Astfel, cetăţenii ambelor state sunt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 180 de zile de la data primei intrări.

Totodată, MAEIE atenţionează că scutirea de viză de scurtă şedere nu acordă cetăţenilor unui stat dreptul de a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul celuilalt stat. Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, reîntregire a familiei şi de şedere pe termen lung pe teritoriile statelor vor fi reglementate de prevederile legislaţiei naţionale a acestora.