Praga. Sfaturi practice

Pentru a nu pierde vremea cautand cu bagajele in spate hotelul la care aveti rezervare, nu este nevoie sa luati un taxi din fata aeroportului. Puteti face din timp o rezervare la serviciul special oferit de aeroport, fara a fi nevoie sa achitati in avans. Pentru mai putin de 10 euro de persoana, soferul va va astepta la sosire cu o placuta cu numele vostru scris pe ea si va va conduce direct la hotel.
praga6
In aceeasi suma, veti primi si un ghid al orasului, o harta cu principalele obiective si liniile de transport public, dar si un voucher pentru un tur gratuit al centrului vechi. Chiar daca la finalul turului (pentru care punctul de intalnire este celebrul ceas din centrul Pragai) veti scoate cativa euro din buzunar (ca rasplata pentru efortul ghidului care timp de 4 ore v-a dezvaluit o multime de lucruri interesante), investitia merita cu varf si indesat. Odata identificate locurile si inarmati cu ponturile oferite de ghid, va va fi mult mai usor sa decideti unde merita sa intrati si sa zaboviti mai mult.
prague7
Daca aveti de ales mijlocul de transport public tramvaiul este o optiunea optima. Avantajul fata de metrou este ca din tramvai vezi si orasul, iar unele linii, precum 22 ( care atinge multe dintre obiectivele turistice), reprezinta o alternativa serioasa si mult mai ieftina la clasicele autobuze hop-on hop-off. Un tichet valabil 24 de ore pe mijloacele de transport public din Praga costa 110 coroane, ceea ce inseamna putin peste 4 euro, iar cu el puteti calatori inclusiv cu funicularul care urca pe Dealul Petrin.
praga8
Cand schimbati bani, deschideti bine ochii la ce casa de schimb faceti acest lucru. Unele dintre ele au comision de pana la 20 la suta, asa ca nu va rezumati la a va uita doar la cursul afisat, ci asigurati-va ca sunt din categoria celor la care comisionul este 0.
Toata lumea vorbeste despre berea pragheza, dar ar fi pacat sa nu incercati si celebra Becherovka, servita drept aperitiv,si obtinuta din plante, dupa o reteta secreta, de un producator din Karlovy Vary.
Cand mergeti la masa, incercati sa descoperiti locurile frecventate de localnici. De obicei, nu numai ca preturile sunt mai mici, dar si mancarea este mai buna decat in unele restaurante scumpe. Cat despre suveniruri, nu va grabiti sa le cumparati din primul magazin. Studiati preturile, comparati si abia apoi,in cunostinta de cauza, decideti ce merita si ce nu.
becherovca

Alte noutăți

Zbor nou Chiisinau-Minsk

Wizz Air bagaje

Wizz Air, Cinci destinatii noi din Chisinau

Wizz Air Companie low cost in topul pentru siguranta.