Vinaria Purcari

Vinăria Purcari a fost înființată în 1827 pe fostele meleaguri ale Mănăstirii Afono-Zagraf, în ansamblul arhitectural unic, creat în stilul intreprinderilor vinicole din Franțasituat în Sud – Vestul  Republicii Moldova pe malul rîului  Nistru, la 120 km de Chişinău, la 30 km de Marea Neagră şi Odesa,  şi face parte din Drumul Vinului în Moldova. Numai aici, la Vinăria Purcari veţi putea descoperi tradiţiile producerii vinurilor legendare   Purcari.

Pătrundeți în toate detaliile procesului de producere a vinurilor de elită – cele mai moderne tehnologii și procedee de maturare și păstrare a vinurilor, beciurile vechi și sala pentru degustare.
Vinăria Purcari a fost înființată în 1827 de către francezul M.Betier și germanul M. Harmizone.
Aici puteți participa la o degustare conform tuturor rigorilor profesionale, iar după aceasta puteți lua masa în ambianța aristocrată a restaurantului Purcari.
Galeriile vinăriei adăpostesc o colecție remarcabilă de vinuri de Purcari, printre care se numără exemplare care datează încă din anul 1948. Aceste labirinturi subterane Vă dezvăluie vinurile aranjate cu grijă, acoperite de praful cărunt.
In sala de degustare a vinariei, aranjată într-un stil cu adevarat domnesc, veți degusta distinsele vinuri de Purcari. Atmosfera deosebită și magia locului îi atrage pe adevărații cunoscători ai rafinamentului, pentru a discuta despre gustul, valorile si calitățile vinului.
Cele mai indrăznețe preferințe culinare vor fi îndeplinite de către bucătarul-sef al restaurantului nostru. Într-o atmosferă aristocrată unică veți asculta trosnetul lemnelor arzând în șemineu, veți gusta bucate alese și veți aprecia din plin noblețea vinurilor de Purcari.

Conacul  Purcari  

Lucrează fără zile de odihnă. Vă oferim:

Hotel 4*

Camere elegante, cu elemente medievale  , disponibile la cerere.

Restaurantul cu bucătărie europeană clasică, dispune de două săli pentru 120 şi 60 persoane unde bucătarul-şef Vă va surprinde cu delicii culinare acompaniate de  vinurile nobile de  Purcari.

Excursii Descoperiţi  nuantele cele mai subtile de producere ale vinului! Vizitînd vinăria cu ciclu complet de producere,  veţi  vedea partea industrială – departamentul de prelucrare şi păstrare a vinurilor, precum şi linia de imbuteliere. În partea istorică a vinăriei – beciurile vechi construite  în formă de cruce se păstrează  colecţia de vinuri Purcari , printre care şi  cupajele vestite ,  Negru de Purcari şi Roşu de Purcari.

Degustarea vinurilor are loc într-una din cele două săli ale complexului turistic Purcari. Impreuna cu specialistii in domeniu veti patrunde in istoria,gustul,valoarea si taina acestui vin nobil.

Divertismentul este componenta principală a unei vacanţe bune! La alegerea Dumneavoastră: excursii cu barca sau hiking, pescuit, tenis, biliard, un spaţiu de joacă pentru copii special amenajat  şi multe altele.

 

Oferte speciale a complexului turistic Purcari:

 

Odihnă pentru familii – pentru cei care preferă să se odihnească în sînul familiei sunt oferite pachete speciale de călătorie pentru 2 sau 3 zile.

Petreceri corporative – Conacul Purcari  Vă oferă o gamă largă de oportunităţi pentru evenimentele corporative. Diferite concursuri în arta vinificaţiei, degustări şi evenimente culinare, volei, tenis, plimbări cu barca, fără îndoială, va întări spiritul echipei Dumneavoastră.

Festivităţi (nunti, cumătrii, aniversari). Sărbătoriţi cele mai importante evenimente din viaţă  în restaurantul complexului. Profesioniştii din compania noastră vor organiza totul conform dorinţelor Dumneavoastră. Şi aceasta poate fi o sărbătoare cu adevărat de neuitat!

Activităţi de afaceri. Sălile conacului sunt ideale pentru diverse evenimente si conferinte. La dispoziţia Dumneavoastră este suportul tehnic necesar (ecran cu plasmă, laptop, echipamente audio şi video, proiector, Wi-Fi).

 

Conacul Purcari – nu este doar un loc de odihnă …. E o istorie a neamului-intrati in ea cu demnitate!